1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolstamppot met maïs en worst

Koolstamppot met maïs en worst

Koolstamppot met maïs en worst product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 g spitskool, in smalle repen
  • 25 g boter of 2 eetl. zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 rookworst, in plakjes
  • 300 g maïskorrels (blik of pot), uitgelekt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 150 ml melk (Melkan)
Voorbereiden
Kook de aardappelen en de kool in circa 20 minuten gaar. Verhit de boter of olie. Bak de ui glazig en voeg de rookworst en de maïskorrels met wat zout, peper en de kerriepoeder toe. Verwarm dit zachtjes.
Bereiden
Giet de gare aardappelen en kool af en stamp deze met de melk fijn. Meng het worst-maïsmengsel voorzichtig door de koolstamppot.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 65 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 620
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie