Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kooltaart met gehakt

Kooltaart met gehakt

Kooltaart met gehakt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram savooiekool
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 eetlepel kerriepoeder
  • 2 witte boterhammen zonder korstjes
  • 1 ei
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 appel geschild, in blokjes
  • 25 gram blanke rozijnen
  • taartvorm van 20 cm ingevet
  • aluminiumfolie
Voorbereiden
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de harde kern uit de koolbladeren maar laat de bladeren wel heel. Kook de koolbladeren 2 minuten en spoel ze af onder koud water. Laat uitlekken en bewaar de bladeren op een koele plaats tot later gebruik. Verhit de olie en fruit de ui met de kerrie. Laat de boterhammen circa 10 minuten weken in een paar eetlepels water, melk of witte wijn.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Knijp het brood uit en kneed het samen met de ui en het ei door het gehakt. Maal er wat zout en peper over en kneed de appel en rozijnen erdoor. Bekleed de taartvorm met de helft van de koolbladeren en laat ze boven de taartvorm uitsteken. Schep het gehaktmengsel hierin en druk het goed aan in de kool. Bekleed het gehakt met de rest van de koolbladeren en duw de randen stevig naar binnen zodat een geheel gesloten vorm ontstaat. Giet een paar eetlepels water over de kool en dek het geheel af met aluminiumfolie. Bak de taart in de oven in circa 40 minuten gaar. Giet wat vocht uit de vorm, keer de taart om en snijd in punten.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
21 g
vet
20 g
Kcal
405