1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolterrine met Leidse kaas

Koolterrine met Leidse kaas

Koolterrine met Leidse kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
  • 500 g witte of groene kool, in smalle reepjes of geschaafd
  • 2 uien, in ringen
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 blik ananasstukjes op sap, (ca. 200 g) uitgelekt
  • 125 g jongbelegen Leidse kaas, geraspt
  • 450 g voorgekookte aardappelschijfjes, koelvers
  • 125 ml crème fraîche (Melkan)
  • 1 ei
  • 2 eetl. paneermeel
  • ovenschaal
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit de olie en roerbak hierin de kool, de uien, kerriepoeder, zout en peper.
Bereiden
Schep de helft van het koolmengsel in de ovenschaal. Verdeel de ananasstukjes erover en bestrooi deze met de helft van de geraspte kaas. Schep de helft van de aardappelschijfjes erop met daarop de rest van het koolmengsel en weer een laag aardappel. Klop de crème fraîche met het ei. Giet dit over de bovenste laag en verdeel de rest van de kaas, gemengd met paneermeel, erover. Zet het gerecht circa 20 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant lichtbruin is.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 37 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 465
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie