1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolvis in bladerdeeg met wortel-sjalottencompote

Koolvis in bladerdeeg met wortel-sjalottencompote

Koolvis in bladerdeeg met wortel-sjalottencompote product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram aardappelen geschild en in plakken van 1cm
  • 8 plakje bladerdeeg ontdooid
  • 600 gram koolvisfilet ontdooid
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 1 citroen in plakjes
  • 1 ei geklutst
  • 4 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
  • 500 gram wortel geschild en in plakken
  • 4 sjalotten of 1 grote ui in ringen
  • 2 eetlepel honing
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelplakjes met zout 5 minuten, giet ze af en laat goed uitlekken. Leg op 4 plakken bladerdeeg de drooggedepte visfilet bestrooid met zout, peper en de kruiden. Verdeel daarover de citroen. Dek af met de andere plakken bladerdeeg, druk de lucht er iets uit en plet de deegranden met een vork op elkaar. Bestrijk de pakketjes met ei en bak ze 15 minuten in de oven. Zet de ovenstand op 150°C en bak nog 5 minuten. Bak intussen de aardappelplakken in de helft van de olie. Verhit de rest van de olie en stoof hierin de wortel en sjalotten 7 minuten. Schep zout, peper en honing erdoor. Serveer de gebakken aardappelen met de wortel-sjalottencompote bij de vispakketjes.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 35 g
  • koolhydraten
  • 71 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 755
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie