Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolvis in gerookte ham gerold met salie en wittewijnsaus

Koolvis in gerookte ham gerold met salie en wittewijnsaus

Koolvis in gerookte ham gerold met salie en wittewijnsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 grote of 8 kleinere plakken gerookte ham
  • 600 g koolvisfilet, ontdooid en uitgelekt (Vismarine)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. citroenrasp
  • 8 blaadjes salie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 3 eetl. koude boter
  • 1 theel. citroensap
  • aluminiumfolie
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de ham op de snijplank en leg in het midden van elke plak een stuk vis. Bestrooi de vis met zout, peper en wat citroenrasp en leg op elk stuk twee blaadjes salie. Vouw de ham eromheen en leg de pakketjes met de naad naar onder in een ovenschaaltje. Giet de wijn erlangs en verdeel twee eetlepels boter over de pakketjes.
Bereiden
Bak de pakketjes in circa 15 minuten gaar en bruin. Neem ze uit de ovenschaal en houd ze warm onder aluminiumfolie. Zeef het stoofvocht boven een steelpan en verwarm opnieuw. Breng eventueel op smaak met zout, peper en citroensap en laat de laatste lepel koude boter erin smelten zodat de saus iets gebonden en romig wordt. Leg de pakketjes op de borden en lepel er wat van de saus over en langs.
Variatie
• De salie kan worden vervangen door basilicum.• Ook lekker met kabeljauwfilet.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
0 g
vet
14 g
Kcal
280