1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolvis met broccolitomatensaus

Koolvis met broccolitomatensaus

Koolvis met broccolitomatensaus product foto
  • Ingredienten:

  • 600 gram diepvrieskoolvis (Vismarine), ontdooid
  • 2 eetlepel citroensap
  • 400 gram pasta (penne of tagliatelle)
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 600 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 milliliter gezeefde tomaten of 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden of oregano
  • 100 gram kruidenroomkaas
Bereiden
Dep de vis droog, verdeel deze in 4 porties en besprenkel met citroensap. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en roerbak hierin de broccoliroosjes en ui 5 minuten. Voeg de gezeefde tomaten of tomatenblokjes met sap en de Italiaanse kruiden toe en kook zachtjes 2 minuten. Leg de vis in de saus. Bestrooi met zout en peper en gaar de vis zachtjes 8 minuten in de saus. Meng de pasta met 1 eetlepel olijfolie en de kruidenroomkaas. Serveer de vis met de pasta.
Variatie
Neem in plaats van koolvis eens kabeljauw of zalm.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 47 g
  • koolhydraten
  • 77 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 735
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie