In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolviscurry

Koolviscurry

Koolviscurry product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram koolvisfilet ontdooid
  • 3 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 6 lente-/bosuitjes in ringen, loof apart
  • 2 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Indiase currypasta
  • 1 blikje gepelde tomaten op sap
  • 1 groene paprika zonder zaadjes, in reepjes
  • 1 rode paprika zonder zaadjes, in reepjes
  • 300 milliliter visbouillon van een tablet
Bereiden
Snijd de visfilet in gelijke stukken en besprenkel met citroensap. Verhit de olie in een hapjes- of stoofpan en bak hierin het wit van de bosui met de knoflook. Meng de currypasta erdoor. Voeg de tomaten met sap, paprikareepjes en visbouillon toe en breng aan de kook. Leg de stukken vis erin en laat ze zachtjes tegen de kook aan circa 6 minuten garen. Schep de helft van het groen van de bosui erdoor. Serveer de curry, bestrooid met de rest van de bosui, in warme diepe borden of kommen. Lekker met rijst of grof bruinbrood.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
10 g
vet
14 g
Kcal
285