1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolviscurry

Koolviscurry

Koolviscurry product foto
  • Ingredienten:

  • 600 gram koolvisfilet ontdooid
  • 3 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 6 lente-/bosuitjes in ringen, loof apart
  • 2 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Indiase currypasta
  • 1 blikje gepelde tomaten op sap
  • 1 groene paprika zonder zaadjes, in reepjes
  • 1 rode paprika zonder zaadjes, in reepjes
  • 300 milliliter visbouillon van een tablet
Bereiden
Snijd de visfilet in gelijke stukken en besprenkel met citroensap. Verhit de olie in een hapjes- of stoofpan en bak hierin het wit van de bosui met de knoflook. Meng de currypasta erdoor. Voeg de tomaten met sap, paprikareepjes en visbouillon toe en breng aan de kook. Leg de stukken vis erin en laat ze zachtjes tegen de kook aan circa 6 minuten garen. Schep de helft van het groen van de bosui erdoor. Serveer de curry, bestrooid met de rest van de bosui, in warme diepe borden of kommen. Lekker met rijst of grof bruinbrood.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 285
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie