1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koreaanse bibimbap

Koreaanse bibimbap

Koreaanse bibimbap product foto
  • Ingredienten:

  • 300 gram rijst
  • arachide- of zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 courgette, in reepjes
  • 2 lente -/bosuitjes, in schuine stukjes
  • 150 gram taugé
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 150 gram shiitakes of oesterzwammen, schoongeveegd, in stukken
  • 600 gram spinazie, panklaar
  • 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
  • 4 eieren
  • 1 winterwortel, in reepjes
  • voor de saus:
  • 4 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels sambal oeloek
Bereiden
Verwarm de oven voor op 100ºC. Kook de rijst. Verhit een scheutje olie en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de rode peper. Schep het gehakt erdoor en bak dit rul. Voeg 2 eetlepels sojasaus en de honing toe. Houd even warm in de oven. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de rest van de knoflook en courgette met 2 eetlepels sojasaus 2 3 minuten. Schep de courgette uit de pan en houd even warm. Bak in de wok de bosui circa 2 minuten. Schep de taugé en 1 eetlepel sesamolie erdoor en bak 1 minuut. Schep uit de pan en houd warm. Bak in de wok de paddenstoelen 2-3 minuten en schep de rest van de sojasaus erdoor. Houd warm. Wok de spinazie tot deze geslonken is en schep de rest van de sesamolie en de sesamzaadjes erdoorheen. Bak de eieren als spiegelei. Meng de ingrediënten voor de saus. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden. Leg het ei in het midden met daaromheen in aparte groepjes alle andere gerechtjes. Serveer de saus er apart bij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 47 g
  • koolhydraten
  • 75 g
  • vet
  • 47 g
  • Kcal
  • 930
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie