Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krieltjessalade met gerookte makreel

Krieltjessalade met gerookte makreel

Krieltjessalade met gerookte makreel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 gram krieltjes met schil
  • 1 ui gesnipperd
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 100 gram baconreepjes of magere gerookte spekreepjes
  • 2 eetlepel citroensap of redewijnazijn
  • 1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theelepel gedroogd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 gerookte makrelen
  • 2 eetlepel gehakte peterselie
Bereiden
Kook de krieltjes beetgaar in water met zout. Fruit intussen de ui in 2 eetlepels olijfolie en schep de bacon- of spekreepjes erdoor. Bak ze even mee. Meng de ui en bacon met de rest van de olijfolie, citroensap, tijm, paprikapoeder en mosterd tot een dressing. Verwijder het vel van de makreel en pluk het visvlees van de graat. Giet de krieltjes af. Schep de dressing door de warme krieltjes. Serveer de krieltjes met de makreel erop en bestrooi met de peterselie. Lekker met komkommer en tomaat.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
40 g
vet
49 g
Kcal
720