Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krieltjessalade met kruiden en spekjes

Krieltjessalade met kruiden en spekjes

Krieltjessalade met kruiden en spekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 450 g panklare krieltjes, gehalveerd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 300 g ontbijtspek in blokjes
  • 150 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. yoghurt
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. wittewijnazijn
  • 1/2 bos basilicum, fijngehakt
  • 1/2 bos peterselie, gewassen en fijngehakt
Voorbereiden
 
Bereiden
Kook de krieltjes in water met zout incirca 5 minuten beetgaar. Giet ze af enlaat ze op een wijde schaal verder afkoelen.Bak ondertussen de spekjes ineen droge koekenpan knapperig.Schep ze uit de pan op een stuk keukenpapier.Bak de tomaatjes heel evenin de nog warme pan. Klop een dressingvan de yoghurt, mayonaise enazijn en schep alles, inclusief degroene kruiden, door elkaar. Breng desalade op smaak met zout en peper enserveer direct of in ieder geval op kamertemperatuur.
Variatie
Lekker met groene sla.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
23 g
vet
34 g
Kcal
460