1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krieltjessalade met kruiden en spekjes

Krieltjessalade met kruiden en spekjes

Krieltjessalade met kruiden en spekjes product foto
  • Ingredienten:

  • 450 g panklare krieltjes, gehalveerd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 300 g ontbijtspek in blokjes
  • 150 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. yoghurt
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. wittewijnazijn
  • 1/2 bos basilicum, fijngehakt
  • 1/2 bos peterselie, gewassen en fijngehakt
Voorbereiden
 
Bereiden
Kook de krieltjes in water met zout incirca 5 minuten beetgaar. Giet ze af enlaat ze op een wijde schaal verder afkoelen.Bak ondertussen de spekjes ineen droge koekenpan knapperig.Schep ze uit de pan op een stuk keukenpapier.Bak de tomaatjes heel evenin de nog warme pan. Klop een dressingvan de yoghurt, mayonaise enazijn en schep alles, inclusief degroene kruiden, door elkaar. Breng desalade op smaak met zout en peper enserveer direct of in ieder geval op kamertemperatuur.
Variatie
Lekker met groene sla.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 23 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 460
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie