Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. KRIELTJESTAARTJE MET PISTACHE EN TOMAAT

KRIELTJESTAARTJE MET PISTACHE EN TOMAAT

KRIELTJESTAARTJE MET PISTACHE EN TOMAAT product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel gehakte Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, basilicum) of 1 theel. gedroogd
  • 50 gram gepelde pistachenoten, gehakt
  • 100 gram gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 500 gram voorgegaarde krieltjes (koelvers)
  • 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid en ingeprikt
  • 4 eenpersoons quiche- of taartvormpjes van 10-12 cm Ø, bekleed met bakpapier
  • bakplaat, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190ºC. Meng de basterdsuiker met de Italiaanse kruiden en 1/2 theelepel zout en strooi over het bakpapier in de vormpjes. Verdeel de pistachenoten en tomaten erover. Halveer de krieltjes en verdeel ze erover. Bedek met een plakje bladerdeeg en stop de deegranden goed in de vormpjes. Bak de taartjes 20-25 minuten in het midden van de oven. Snijd het overige plakje deeg in 4 sterren en bak ze 6-8 minuten op de bakplaat mee in de oven. Laat de taartjes circa 5 minuten afkoelen en keer op een schaal. Versier met de bladerdeegsterren.
Variatie
Vervang de tomate n door (r ode ) uienringe n. Nee m cashewnoten of amandelen in plaats van pistachenoten.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
62 g
vet
18 g
Kcal
470