Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kristalpudding met rode wijn en bosvruchten

Kristalpudding met rode wijn en bosvruchten

Kristalpudding met rode wijn en bosvruchten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 mandarijn
  • 1 fles rode wijn
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 1 kaneelstokje
  • 10 blaadjes witte gelatine (20 gram)
  • 100 g suiker
  • 450 g diepvries bosvruchten, ontdooid
  • blaadjes munt
  • puddingvorm of ronde kom, inhoud 1 l, ingevet met arachideolie
Voorbereiden
Boen de mandarijn schoon en snijd deze doormidden. Verwarm de wijn met vanille, kaneel en mandarijn zonder te koken. Laat 10 minuten trekken. Week de gelatine in ruim koud water. Los de suiker op in de warme wijn. Schep vanille, kaneel en mandarijn uit de wijn. Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de iets afgekoelde wijn. Zet het pannetje met wijn in een bak met ijswater en roer tot de wijn gelei begint te worden. Schep 400 gram bosvruchten er voorzichtig door en giet het mengsel in de vorm. Laat de pudding in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
Bereiden
Trek de pudding zonder dat deze scheurt voorzichtig iets los van de zijkant. Leg een schaal op de vorm en stort de pudding. Garneer met de rest van de bosvruchten en blaadjes munt.minimaal 3 uur koelen
Variatie
Maak de pudding met witte wijn en vervang bosvruchten door witte pitloze druiven.