Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokant bakje met paddenstoelen en boerenkaas

Krokant bakje met paddenstoelen en boerenkaas

Krokant bakje met paddenstoelen en boerenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 sneetjes niet te vers witbrood, zonder korst
  • 75 g (kruiden)boter, gesmolten
  • 100 g belegen boerenkaas, grof geraspt
  • 125 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. olijfolie
  • 75 g rucolamuffinvorm
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het brood iets uit. Vet de muffinvorm licht in met (kruiden)boter. Bestrijk de sneetjes brood dun met de gesmolten boter en bestrooi ze licht met een beetje kaas. Druk in 4 holten van de vorm elk een sneetje brood zodat een bakje ontstaat. Bak de broodbakjes in de vorm in het midden van de oven in 12-14 minuten goudbruin. Laat ze iets afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren als u ze bewaart in een goed afsluitbare trommel of bakje).
Bereiden
Borstel of veeg de paddenstoelen schoon. Snijd de grotere exemplaren iets kleiner. Verhit de rest van de boter. Bak hierin de paddenstoelen kort met zout en peper. Verdeel ze over de broodbakjes en strooi de rest van de kaas erover. Meng olijf­olie door de rucola. Zet de broodbakjes met vulling even onder een hete grill tot de kaas licht smelt. Serveer ze op borden met een pluk rucola.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
18 g
vet
29 g
Kcal
380