Krokant roomijstaartje met kokos en warme espressosaus
Vorige pagina
Deel:
Krokant roomijstaartje met kokos en warme espressosaus
Handige informatie over dit recept
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Alles wat je moet weten over dit recept
Ingredienten
3 eitwitten
50 gram suiker
300 milliliter slagroom
2 zakje vanillesuiker
50 gram schuimkransjes
3 eetlepels geraspte kokos
200 milliliter hete sterke koffie (espresso)
200 gram pure chocolade gehakt of geraspt
50 gram boter
bakvorm 20 cm doorsnee
Voorbereiden
Klop de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is. Klopt de slagroom met de vanillesuiker dik lobbig. Spatel er luchtig de koekjes, kokos en eiwitten door. Schep het mengsel in de springvorm. Dek af met vershoudfolie en bevries de taart 3-4 uur tot het mengsel stijf is.
Bereiden
Verwarm de koffie met de chocolade en boter tot een glanzende saus. Bestrooi het taartje met kokos. Snijd het taartje met een warm mes in punten en serveer met de espressosaus.
Voedingswaarde
eiwit
7 g
koolhydraten
6 g
vet
56 g
Kcal
765
Het volgende product(en) is op het gekozen moment niet in de aanbieding