1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokant roomijstaartje met kokos en warme espressosaus

Krokant roomijstaartje met kokos en warme espressosaus

Krokant roomijstaartje met kokos en warme espressosaus product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eitwitten
  • 50 gram suiker
  • 300 milliliter slagroom
  • 2 zakje vanillesuiker
  • 50 gram schuimkransjes
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 200 milliliter hete sterke koffie (espresso)
  • 200 gram pure chocolade gehakt of geraspt
  • 50 gram boter
  • bakvorm 20 cm doorsnee
Voorbereiden
Klop de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is. Klopt de slagroom met de vanillesuiker dik lobbig. Spatel er luchtig de koekjes, kokos en eiwitten door. Schep het mengsel in de springvorm. Dek af met vershoudfolie en bevries de taart 3-4 uur tot het mengsel stijf is.
Bereiden
Verwarm de koffie met de chocolade en boter tot een glanzende saus. Bestrooi het taartje met kokos. Snijd het taartje met een warm mes in punten en serveer met de espressosaus.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 56 g
  • Kcal
  • 765
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie