1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante aardappeltaartjes met blauwe kaas en noten

Krokante aardappeltaartjes met blauwe kaas en noten

Krokante aardappeltaartjes met blauwe kaas en noten product foto
  • Ingredienten:

  • 4 vastkokende aardappelen, geschild, in dunne plakjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 ui, gepeld, in smalle ringen
  • 125 ml crème fraîche (Melkan)
  • 150 g blauwe kaas, verkruimeld
  • 50 g walnoten, gehakt
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, geklutst
  • 75 g veldsla of bladsla
  • éénpersoons ovenschaaltjes
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen met zout 5 minuten. Giet ze af, spreid ze uit op een schaal en laat ze afkoelen.
Bereiden
Meng de ui, aardappel, crème fraîche, kaas, noten en peper. Leg in elk ovenschaaltje een deegplak en bestrijk het deeg met het ei. Verdeel de aardappelvulling erover en bak de taartjes in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer de taartjes met een pluk veldsla erop of serveer deze er apart bij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 31 g
  • vet
  • 56 g
  • Kcal
  • 690
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie