1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante asperges met ham

Krokante asperges met ham

Krokante asperges met ham product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g groene asperges
  • zout
  • 150 g gekookte ham
  • 2 eetl. bloem
  • 1 losgeklopt eiwit
  • 100 g paneermeel
  • 100 ml arachide- of zonnebloemolie
Voorbereiden
Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af. Kook de asperges in ruim kokend water met zout in circa 8 minuten beetgaar. Spoel ze onder koud water af en laat ze drogen op keukenpapier. Wikkel de asperges per 2 stuks in een plakje ham maar laat de kopjes vrij. Rol deze pakketjes door de bloem en daarna door het geklopte eiwit. Rol ze vervolgens door het paneermeel en laat ze een uurtje in de koelkast opstijven.
Bereiden
Verwarm de olie in een wijde pan en frituur de pakketjes per 4 stuks rondom goudbruin. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer direct. Lekker met een sausje van zure room, mosterd en gehakte kruiden.+ 60 minuten koelen.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 25 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 320
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie