Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante asperges met ham

Krokante asperges met ham

Krokante asperges met ham product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g groene asperges
  • zout
  • 150 g gekookte ham
  • 2 eetl. bloem
  • 1 losgeklopt eiwit
  • 100 g paneermeel
  • 100 ml arachide- of zonnebloemolie
Voorbereiden
Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af. Kook de asperges in ruim kokend water met zout in circa 8 minuten beetgaar. Spoel ze onder koud water af en laat ze drogen op keukenpapier. Wikkel de asperges per 2 stuks in een plakje ham maar laat de kopjes vrij. Rol deze pakketjes door de bloem en daarna door het geklopte eiwit. Rol ze vervolgens door het paneermeel en laat ze een uurtje in de koelkast opstijven.
Bereiden
Verwarm de olie in een wijde pan en frituur de pakketjes per 4 stuks rondom goudbruin. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer direct. Lekker met een sausje van zure room, mosterd en gehakte kruiden.+ 60 minuten koelen.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
25 g
vet
19 g
Kcal
320