Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante drumsticks uit de oven

Krokante drumsticks uit de oven

Krokante drumsticks uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 drumsticks
  • 300 milliliter kippenbouillon
  • 100 gram bloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 75 gram pinda's, grof gemalen
  • 75 gram fijn broodkruim of paneermeel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 750 gram aardappels, geschild, in dunne plakken
  • 3 eetlepel arachide- of olijfolie
  • 1 krop sla
  • 2 tomaten, in partjes
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 50 milliliter slasaus
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Gaar de drumsticks circa 20 minuten voor in de kippenbouillon. Laat afkoelen en dep ze goed droog. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met paprika- poeder, 1 theelepel zout en versgemalen peper. Meng de pinda's met het brood- kruim. Wentel de drumsticks door het bloemmengsel. Haal de kip daarna door het ei en tot slot door het pinda-brood- kruimmengsel. Leg de drumsticks naast elkaar op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten bruin en krokant. Keer ze af en toe even om. Bak intussen de aardappels in de hete olie en maak de sla met tomaten, kom- kommer en slasaus.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
48 g
vet
36 g
Kcal
660