1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante hambakjes met Blacktigers en tomaten-mangosalsa

Krokante hambakjes met Blacktigers en tomaten-mangosalsa

Krokante hambakjes met Blacktigers en tomaten-mangosalsa product foto
  • Ingredienten:

  • 4 grote plakken rauwe ham
  • 1 eetl. olijfolie
  • 16 Blacktiger garnalen (Vismarine), ontdooid
  • handje fijne bladsla
  • voor de tomaten-mangosalsa:
  • 2 vleestomaten, ontveld en in kleine blokjes
  • 2 lente-/bosuitjes, fijngehakt
  • stukje gemberwortel (2 cm), geschild en geraspt
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 mango, geschild en gehakt
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. tomatenketchup
  • 2 ovenvaste kommetjes Ø ca. 12 cm
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 140°C. Vet de kommetjes licht in met olie en bekleed ze kruiselings met 2 plakken ham per kommetje. Zet de hambakjes in de oven en laat ze in 35-45 minuten krokant worden. (Dit kan eventueel een dag van tevoren).
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de salsa. Verhit de rest van de olie en bak de garnalen erin. Haal de krokante hambakjes voorzichtig uit de vormpjes. Zet ze op een bedje sla op een bord, schep er een beetje salsa in en hang de garnalen over de rand van het hambakje.Lunch- of brunchgerecht voor 2 personen
Variatie
- Neem in plaats van Blacktiger garnalen zeevruchtencocktail (Vismarine) en serveer de salsa apart.
Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 47 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 370
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie