Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante ijsbol met mangoroom

Krokante ijsbol met mangoroom

Krokante ijsbol met mangoroom product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1/2 l roomijs
  • 50 g paneermeel
  • 50 g gepelde hazelnoten, gemalen
  • 50 g geraspte kokos
  • 2 eieren
  • 4 eetl. bloemfrituurolie
  • voor de mangoroom:
  • 2 rijpe mango’s, geschild en in stukjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 theel. gemalen kardemom
  • bakpapier
Voorbereiden
Bekleed een platte schaal met bak­­papier. Schep er 4 grote bollen ijs op en zet deze 1 uur terug in de diepvries. Strooi een mengsel van paneermeel, hazelnoten en kokos in een diep bord. Splits de eieren, doe de eiwitten in een diep bord en klop ze los (de dooiers worden niet gebruikt). Doe de bloem in een derde diep bord. Rol, eventueel met een plastic handschoen aan, de ijsbollen snel eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermengsel. Zet de gepaneerde ijsbollen 30 minuten in de diepvries. Rol ze daarna nogmaals door bloem, eiwit en paneermengsel. Zorg dat ze goed en stevig gepaneerd zijn. Zet de ijsbollen weer 30 minuten in de diepvries. Dit kan allemaal van tevoren. 
Bereiden
Pureer de ingrediënten voor de mangoroom. Verhit de olie tot 180°C. Frituur de ijsbollen in maximaal 1 minuut rondom goud­­­­bruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de mangoroom.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
57 g
vet
49 g
Kcal
715