Krokante kabeljauw met pittige tomatensaus - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante kabeljauw met pittige tomatensaus

Krokante kabeljauw met pittige tomatensaus

Krokante kabeljauw met pittige tomatensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g kabeljauw, ontdooid
  • 150 g salami
  • 100 g paneermeel
  • zout
  • versgemalen peper
  • 75 g bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • frituurolie
  • 1 citroen, in partjes
  • voor de tomatensaus:
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 1 theel. sambal oelek
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 lente-/bosuitje, in ringetjes
Voorbereiden
Dep de vis droog en snijd hem in 8 stukken. Maal de salami fijn en meng door het paneermeel. Bestrooi de vis met zout en peper. Schep de bloem, de eieren en het paneermeel met salami in 3 aparte borden.
Bereiden
Verwarm de frituurolie. Haal de visstukjes eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door het paneermeel. De vis moet helemaal bedekt zijn. Frituur de vis in circa 4 minuten goudbruin. Schep de stukken kabeljauw uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Verwarm de ingrediënten voor de saus zonder te koken en serveer deze bij de vis. Garneer met partjes citroen.
Variatie
- Vervang de kabeljauw door koolvis.- Neem in plaats van salami chorizo.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
36 g
vet
33 g
Kcal
570