Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante kalkoenpie met bloemkool en broccoli

Krokante kalkoenpie met bloemkool en broccoli

Krokante kalkoenpie met bloemkool en broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 250 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 500 gram kalkoenfilet, in blokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje lente-/ bosui, in schuine ringetjes
  • 50 gram bloem
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 300 milliliter melk
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 pak filodeeg (10 vellen), ontdooid
  • 100 gram gesmolten boter
  • taartvorm of springvorm van 22 cm Ø, ingevet
Bereiden
Was de bloemkool en broccoli en gaar de roosjes met aanhangend vocht afgedekt 2-3 minuten op 800 Watt in de magnetron. Bestrooi de kalkoenblokjes met zout en peper. Verhit de olie en bak de kalkoen hierin rondom lichtbruin. Roer de bloemkool, broccoli, bosui en bloem erdoor en bak 2-3 minuten. Voeg de bouillon en melk in gedeelten toe zodat een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met kerrie, zout en peper. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk 5 vellen filodeeg met de helft van de gesmolten boter en leg ze kruislings gestapeld in de vorm. Laat het deeg iets overhangen. Schep de vulling erop en sla het deeg terug over de vulling. Bestrijk de rest van de deegvellen met de overige boter en leg het deeg iets verkreukeld op de vulling. Bak de pie in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

Voedingswaarde

eiwit
43 g
koolhydraten
43 g
vet
31 g
Kcal
635