1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante knolselderij

Krokante knolselderij

Krokante knolselderij product foto
  • Ingredienten:

  • 1 grote knolselderij, geschild, geschaafd in dunne plakken
  • 4 eetl. citroensap
  • 1 theel. zout
  • 100 g bloem
  • 100 ml zonnebloemolie
  • voor de dressing:
  • 50 g bladselderij
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 25 g walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml zonnebloem- of arachideolie
Bereiden
Pureer de ingrediënten van de dressing, behalve de olie. Giet de olie er in een straaltje bij terwijl u goed klopt. Besprenkel de selderijplakken met citroensap. Meng het zout door de bloem. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Haal de selderijplakken door de bloem en bak ze in 2 minuten per kant bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze besprenkeld met de dressing.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 39 g
  • Kcal
  • 455
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie