1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante kokosmousse

Krokante kokosmousse

Krokante kokosmousse product foto
  • Ingredienten:

  • 8 amandel(schuim)koekjes of bokkenpootjes
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 eetl. gembersiroop of honing
  • 200 ml volle yoghurt (Melkan)
  • 1 eiwit
  • 125 ml slagroom (Melkan)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kaneelpoeder
  • aalbessen ter garnering
Voorbereiden
Verkruimel de koekjes over 6 glazen of bakjes. Week de gelatine in koud water. Verwarm de kokosmelk zonder te koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in de kokosmelk. Laat iets afkoelen en roer de gembersiroop en yoghurt erdoor. Klop het eiwit stijf. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker, spatel deze door het eiwit en daarna door het yoghurtmengsel. Schep het in de glazen en zet het afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast (of een dag van tevoren).
Bereiden
Garneer het gerecht met een vleugje kaneelpoeder en een takje aalbessen.+ 2 uur koelen
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 14 g
  • vet
  • 12 g
  • Kcal
  • 185
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie