Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante pangasius met Thaise groente

Krokante pangasius met Thaise groente

Krokante pangasius met Thaise groente product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. wok- of zonnebloemolie
  • 300 g wortel of 2 winterwortels, geschrapt, in smalle repen
  • 1 courgette, in smalle repen
  • 300 g rettich, geschrapt, in smalle repen
  • 1 eetl. currypasta
  • 2 eetl. citroensap
  • 100 ml kokosmelk (pakje of blikje)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 pangasiusfilets
  • frituurolie
  • 150 g bloem, gezeefd
  • 1 eidooier
  • 500 ml bier
  • 2 eiwitten
  • 2 eetl. bladselderij
Bereiden
Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de groenten met currypasta 5 minuten. Voeg citroensap, kokosmelk en zout en peper toe en warm goed door. Houd de groentewok warm. Halveer de pangasiusfilets in de lengte. Verhit de frituurolie tot 180°C. Maak een beslag van bloem, eidooier, bier en zout. Laat dit even rusten. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel ze voorzichtig door het beslag. Bestrooi de visfilets met zout en peper en haal ze door het beslag. Frituur de pangasius goudbruin in de hete olie. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Verdeel de groenten over 4 warme borden en leg de visfilets erop. Bestrooi het gerecht met de selderij.

Voedingswaarde

eiwit
37 g
koolhydraten
40 g
vet
31 g
Kcal
620