300 g wortel of 2 winterwortels, geschrapt, in smalle repen
1 courgette, in smalle repen
300 g rettich, geschrapt, in smalle repen
1 eetl. currypasta
2 eetl. citroensap
100 ml kokosmelk (pakje of blikje)
zout
versgemalen peper
4 pangasiusfilets
frituurolie
150 g bloem, gezeefd
1 eidooier
500 ml bier
2 eiwitten
2 eetl. bladselderij
Bereiden
Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de groenten met currypasta 5 minuten. Voeg citroensap, kokosmelk en zout en peper toe en warm goed door. Houd de groentewok warm. Halveer de pangasiusfilets in de lengte. Verhit de frituurolie tot 180°C. Maak een beslag van bloem, eidooier, bier en zout. Laat dit even rusten. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel ze voorzichtig door het beslag. Bestrooi de visfilets met zout en peper en haal ze door het beslag. Frituur de pangasius goudbruin in de hete olie. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Verdeel de groenten over 4 warme borden en leg de visfilets erop. Bestrooi het gerecht met de selderij.
Voedingswaarde
eiwit
37 g
koolhydraten
40 g
vet
31 g
Kcal
620
Het volgende product(en) is op het gekozen moment niet in de aanbieding