1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante peren met vanilleroom

Krokante peren met vanilleroom

Krokante peren met vanilleroom product foto
  • Ingredienten:

  • 4 handperen, liefst met steeltjes
  • 2 eetl. blanke rozijnen
  • 2 eetl. bosvruchtenjam of abrikozenjam
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 pak diepvries filodeeg (225 g), ontdooid
  • 50 g boter, gesmolten
  • 200 ml crème fraîche of slagroom (Melkan)
  • merg van 1/2 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
  • appelboor
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de peren en laat de steeltjes eraan. Boor de klokhuizen vanaf de onderkant uit de peren. Meng de rozijnen met jam en kaneelpoeder. Vul de perenholten hiermee. Leg 2 plakken filodeeg kruislings op elkaar en bestrijk ze met wat gesmolten boter. Leg de peer in het midden en vouw het deeg aan de bovenkant om de steeltjes. Bestrijk de buitenkant met de rest van de gesmolten boter. Zet de peren op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin. Serveer ze lauwwarm met geklopte crème fraîche of slagroom waaraan vanille is toegevoegd.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 58 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 525
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie