1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante spruitjes met sinaasappeldip

Krokante spruitjes met sinaasappeldip

Krokante spruitjes met sinaasappeldip product foto
Bereiden
Kook 600 gram schoongemaakte spruitjes 8-10 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Klop een beslag van 150 gram gezeefde bloem, 2 eieren, 4 eetlepels witte wijn of water, zout en peper en laat dit even rusten in de koelkast. Verhit frituurolie tot 180°C. Spatel 2 stijfgeklopte eiwitten door het beslag. Haal de spruitjes door het beslag en frituur ze in gedeeltes in 3-4 minuten goudbruin. Serveer er een dip bij van 150 ml kwark of volle yoghurt met 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 theelepel sinaasappelrasp en een mespunt paprikapoeder.
Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 34 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 450
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie