Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante spruitjes met sinaasappeldip

Krokante spruitjes met sinaasappeldip

Krokante spruitjes met sinaasappeldip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Kook 600 gram schoongemaakte spruitjes 8-10 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Klop een beslag van 150 gram gezeefde bloem, 2 eieren, 4 eetlepels witte wijn of water, zout en peper en laat dit even rusten in de koelkast. Verhit frituurolie tot 180°C. Spatel 2 stijfgeklopte eiwitten door het beslag. Haal de spruitjes door het beslag en frituur ze in gedeeltes in 3-4 minuten goudbruin. Serveer er een dip bij van 150 ml kwark of volle yoghurt met 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 theelepel sinaasappelrasp en een mespunt paprikapoeder.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
34 g
vet
28 g
Kcal
450