In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante spruitjes met sinaasappeldip

Krokante spruitjes met sinaasappeldip

Krokante spruitjes met sinaasappeldip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Kook 600 gram schoongemaakte spruitjes 8-10 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Klop een beslag van 150 gram gezeefde bloem, 2 eieren, 4 eetlepels witte wijn of water, zout en peper en laat dit even rusten in de koelkast. Verhit frituurolie tot 180°C. Spatel 2 stijfgeklopte eiwitten door het beslag. Haal de spruitjes door het beslag en frituur ze in gedeeltes in 3-4 minuten goudbruin. Serveer er een dip bij van 150 ml kwark of volle yoghurt met 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 theelepel sinaasappelrasp en een mespunt paprikapoeder.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
34 g
vet
28 g
Kcal
450