Krokante taartjes met - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante taartjes met

Krokante taartjes met

Krokante taartjes met product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 vellen diepvries-filodeeg,ontdooid
  • 50 g boter, gesmolten
  • 1 citroen
  • 250 g gerookte makreelfilet (Vismarine)
  • 50 g niet te vers witbrood, zonder korst, in stukjes
  • 1 sjalotje
  • versgemalen peper
  • 125 g demi crème fraîche (Melkan)
  • handje rucola, fijngesneden
  • 4 taartvormpjes of ovenvaste schaaltjes 10-12 cm
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.Snijd de vellen filodeeg in 12 gelijkevierkanten van 12-14 cm.Bestrijk de deegvierkanten aanbeide zijden met boter. Leg zediagonaal gestapeld per 3 stuksin de vormpjes. Bak ze in het middenvan de oven in 10-12 minutenlichtbruin en krokant. Boende citroen schoon onder heet water.Rasp de helft van de schil,pers deze helft en snijd de restvan de citroen in plakjes voor degarnering.
Bereiden
Snijd 75 gram makreelfilet in repen. Pureer de restvan de makreel met het brood, sjalotje, citroenraspen -sap. Breng op smaak met peper en meng decrème fraîche erdoor. Verdeel de rucola over dedeegbakjes en schep de mousse met 2 lepels erop.Garneer met de makreelreepjes en citroenplakjes

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
17 g
vet
34 g
Kcal
440