Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante wortelsnack

Krokante wortelsnack

Krokante wortelsnack product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 grote winterwortels, geschrapt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. gehakte verse tijm of 1 theel. gedroogd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 eetl. olijfolie
  • 16 plakjes katenspek
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Halveer de winterwortel tweemaal in de lengte tot 8 repen. Blancheer deze, giet ze af en dep ze droog. Bestrooi ze met zout, peper, tijm en knoflook en giet er olijfolie over. Schep de wortelrepen om en laat even intrekken. Omwikkel elk stuk wortel met 2 plakjes katenspek. Rooster ze op de bakplaat totdat het spek knapperig en de wortel zacht is.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
1 g
vet
13 g
Kcal
135