1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante wortelsnack

Krokante wortelsnack

Krokante wortelsnack product foto
  • Ingredienten:

  • 2 grote winterwortels, geschrapt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. gehakte verse tijm of 1 theel. gedroogd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 eetl. olijfolie
  • 16 plakjes katenspek
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Halveer de winterwortel tweemaal in de lengte tot 8 repen. Blancheer deze, giet ze af en dep ze droog. Bestrooi ze met zout, peper, tijm en knoflook en giet er olijfolie over. Schep de wortelrepen om en laat even intrekken. Omwikkel elk stuk wortel met 2 plakjes katenspek. Rooster ze op de bakplaat totdat het spek knapperig en de wortel zacht is.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 135
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie