Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kropsla met Zeeuwse mosselen en eiersaus

Kropsla met Zeeuwse mosselen en eiersaus

Kropsla met Zeeuwse mosselen en eiersaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • ca. 400 g gekookte mosselen
  • 1 eetl. bloem
  • snufje kerriepoeder
  • 2 eetl olijfolie
  • de lichte bladeren van een krop sla, gewassen en gedroogd
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • voor de saus:
  • 20 g boter
  • 20 g bloem
  • 250 ml warme visbouillon (van tablet)
  • 1 ei, geel en wit gescheiden
  • sap van halve citroen
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Laat de mosselen uitlekken op keukenpapier.Verwarm voor de saus de boter en roer de bloem erdoortot deze van de bodem loskomt. Giet de bouillonbeetje bij beetje erbij en blijf roeren tot de saus gladen gebonden is; laat een paar minuten doorkoken.Roer van de warmtebron af de eidooier erdoor enbreng op smaak met citroensap, zout en peper. Klophet eiwit stijf en zet weg tot later gebruik.
Bereiden
Meng de bloem met de kerrie en wentel de mosselenerdoor. Leg ze in een vergiet en schud de overtolligebloem eraf. Verwarm de olie en bak de mosselen inporties heel kort rondom bruin. Schep het opgeklopteeiwit door de lauwwarme saus. Verdeel de slabladerenover 4 borden en leg op elk een bergje mosselen.Giet er een lepel van de saus over en serveer derest er apart bij. Bestrooi met peterselie en maal ernog wat peper over.