1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidenburger met rode ui en munttopping

Kruidenburger met rode ui en munttopping

Kruidenburger met rode ui en munttopping product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g rundergehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 theel. gemberpoeder of 1 theel. geraspte verse gember
  • 4 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 rode uien, in ringen
  • 4 naanbroodjes of pitabroodjes, opengesneden en geroosterd
  • voor de topping:
  • 100 ml Griekse yoghurt of magere kwark (Melkan)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. verse munt, gehakt
Bereiden
Meng het gehakt met zout, peper, komijn en gember.Vorm er 4 burgers van en bak ze in de helft van de olie 5 minuten per kant. Bak de uiringen in de rest van de olie. Meng de ingrediënten voor de topping. Verdeel de burgers en uiringen over de broodjes. Schep er een beetje munttopping over en serveer de rest er apart bij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 27 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 485
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie