1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidensalade met haring en radijs

Kruidensalade met haring en radijs

Kruidensalade met haring en radijs product foto
  • Ingredienten:

  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. witte wijnazijn of citroensap
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 4 zoute haringen, schoongemaakt
  • 1 bosje radijs
  • 75 g gemengde bladsla
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 1/2 bosje peterselie
  • 16 blaadjes basilicum
Voorbereiden
Klop de olijfolie, azijn of citroensap en peper tot een vinaigrette. Snijd de haring in mootjes van 5 cm. Verdeel de helft van de radijsjes in plakjes. Snijd de rest kruislings 8 keer in maar niet helemaal door. Leg deze radijsjes in ijswater zodat ze open gaan als bloemetjes.
Bereiden
Meng de sla met de radijsplakjes, bosui, peterselie en eventueel iets kleiner gescheurde basilicum. Verdeel de salade over 4 borden. Sprenkel de vinaigrette erover en leg de haringmootjes en hele radijsjes erop.
Variatie
Lekker met roggebrood of volkorenbrood.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 310
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie