Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidensalade met haring en radijs

Kruidensalade met haring en radijs

Kruidensalade met haring en radijs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. witte wijnazijn of citroensap
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 4 zoute haringen, schoongemaakt
  • 1 bosje radijs
  • 75 g gemengde bladsla
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 1/2 bosje peterselie
  • 16 blaadjes basilicum
Voorbereiden
Klop de olijfolie, azijn of citroensap en peper tot een vinaigrette. Snijd de haring in mootjes van 5 cm. Verdeel de helft van de radijsjes in plakjes. Snijd de rest kruislings 8 keer in maar niet helemaal door. Leg deze radijsjes in ijswater zodat ze open gaan als bloemetjes.
Bereiden
Meng de sla met de radijsplakjes, bosui, peterselie en eventueel iets kleiner gescheurde basilicum. Verdeel de salade over 4 borden. Sprenkel de vinaigrette erover en leg de haringmootjes en hele radijsjes erop.
Variatie
Lekker met roggebrood of volkorenbrood.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
3 g
vet
26 g
Kcal
310