Kruidensalade met paddenstoelen, peer en druiven - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidensalade met paddenstoelen, peer en druiven

Kruidensalade met paddenstoelen, peer en druiven

Kruidensalade met paddenstoelen, peer en druiven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 200 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 75 g eikenbladsla
  • 75 g lollo rosso
  • 2 eetl. verse groene kruiden (basilicum, (platte) peterselie, kervel, bieslook)
  • 2 peren, geschild, in partjes of plakjes
  • 200 g (pitloze) blauwe druiven
  • voor de dressing:
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 theel. balsamicoazijn
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. honing
Bereiden
Rooster de noten in een droge hete koekenpan. Borstel de paddenstoelen of veeg ze schoon. Snijd ze in vieren of in reepjes. Klop de ingrediënten voor de dressing. Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen 2-3 minuten. Voeg zout en peper toe. Meng de bladsla, lollo rosso en de verse kruiden. Spatel de dressing erdoor en verdeel de salade over 4 borden. Leg er in het midden de paddenstoelen op, leg de peer en druiven erbij en strooi de noten erover.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
20 g
vet
33 g
Kcal
400