Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidig bruinbrood

Kruidig bruinbrood

Kruidig bruinbrood product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram volkorenbloem
  • 1 zakje droge gist 7 g
  • 300 milliliter water handwarm
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 bakje verse Italiaanse kruiden
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 1 ei losgeklopt
Voorbereiden
Vermeng de bloem, gist, water en olie met elkaar en voeg een snuf zout toe. Kneed nog circa 10 minuten verder met de hand tot een soepele en gladde deegbal. Laat het deeg afgedekt en op een warme plaats 1 uur rijzen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de kruiden van de steeltjes en hak ze fijn. Kneed nu de kruiden en knoflook door het deeg en vorm er een brood van in een vorm naar keuze. Leg dit op een ingevette bakplaat en laat dit nogmaals afgedekt een half uur rijzen. Smeer het brood in met het losgeklopte ei en bak het in een half uur gaar. Als het brood hol klinkt als je er met een mes tegenaan tikt is het gaar.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
52 g
vet
8 g
Kcal
335