1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao

Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao

Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram magere runderlappen, in blokjes
  • 60 milliliter olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 1 winterwortel, geschild en in stukken
  • 2 grote tomaten, in stukken
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 250 milliliter rundvleesbouillon
  • 400 gram kidneybonen (blik), uitgelekt en afgespoeld
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan. Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de komijn, koriander, kaneel, rode peper en wortel erdoor en bak even mee. Schep de tomaat en cacao erdoor en bak 3-4 minuten. Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat op een lage stand circa 2 uur zachtjes stoven. Roer circa 15 minuten voor het einde van de stooftijd de bonen erdoor en verwarm mee.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 140 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 20 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 490
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie