In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao

Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao

Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 140 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram magere runderlappen, in blokjes
  • 60 milliliter olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 1 winterwortel, geschild en in stukken
  • 2 grote tomaten, in stukken
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 250 milliliter rundvleesbouillon
  • 400 gram kidneybonen (blik), uitgelekt en afgespoeld
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan. Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de komijn, koriander, kaneel, rode peper en wortel erdoor en bak even mee. Schep de tomaat en cacao erdoor en bak 3-4 minuten. Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat op een lage stand circa 2 uur zachtjes stoven. Roer circa 15 minuten voor het einde van de stooftijd de bonen erdoor en verwarm mee.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
20 g
vet
28 g
Kcal
490