Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidig zandtaartje met zoete pompoen en sjalotten

Kruidig zandtaartje met zoete pompoen en sjalotten

Kruidig zandtaartje met zoete pompoen en sjalotten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram bloem
  • 50 gram fijngeraspte parmezaan
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3 zongedroogde tomaatjes met olie
  • 125 gram koude boter in blokjes
  • 1 eierdooier
  • 100 milliliter olijfolie
  • 200 gram pompoen geschild en in gelijke blokjes
  • 250 gram sjalotten
  • 4 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram fijngeraspte parmezaan
  • 12 salieblaadjes
  • 30 gram gemengde slablaadjes en tuinkruiden
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
Voorbereiden
Maal voor het deeg de bloem, kaas, kruiden, versgemalen peper en tomaatjes in een keukenmachine en voeg geleidelijk de blokjes boter toe tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg de eidooier en eventueel een paar eetlepels ijskoud water toe om het deeg wat soepeler te maken. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het in de koelkast circa 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor de vulling 3 eetlepels olie met de pompoen, sjalotten, knoflook, honing, balsamicoazijn, wat zout en versgemalen peper in een ovenschaal en dek luchtdicht af met aluminiumfolie. Zet in de oven en laat in circa 30 minuten zacht worden. Klop de ricotta los met de parmezaan en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Houd 2 eetlepels van de olie apart en verhit de rest in een koekenpan. Frituur hierin de salie kort en laat de blaadjes uitlekken op keukenpapier.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en rol uit tot plakjes van 1/2 cm dik. Bekleed de quichevormpjes ermee, snijd het deeg aan de randen netjes bij en bak de bodems met de blindbakvulling erin in de oven in circa 20 minuten gaar. Neem ze uit de oven en haal ze voorzichtig uit de vormpjes.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
53 g
vet
73 g
Kcal
995