Kruidige appelspeculaascrumble - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige appelspeculaascrumble

Kruidige appelspeculaascrumble

Kruidige appelspeculaascrumble product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 gram bloem
  • 40 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 500 gram friszure appels, geschild en in blokjes
  • vanille-ijs
  • voor de speculaaskruiden:
  • 1 kruidnagel
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 theelepel witte peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Maal in een vijzel de kruidnagel fijn en wrijf vervolgens de overige speculaaskruiden erdoor. Kneed een kruimelig deeg van de bloem, speculaaskruiden, boter, de helft van de suiker en het amandelschaafsel. Meng de appels met de rest van de suiker en verdeel ze over 4 kleine ovenvaste schaaltjes of schep ze in een ovenschaal. Verdeel het kruimeldeeg over de appels en bak de crumble in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en serveer met een bolletje ijs.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
57 g
vet
21 g
Kcal
455