Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige couscous schotel met asperge linten

Kruidige couscous schotel met asperge linten

Ingrediënten

  • 1 pot krulpeterselie
  • 1 pot koriander
  • 1 pot bieslook
  • 1 stuk citroen
  • 350 gram couscous
  • 450 gram groene asperges
  • 2 stuks aubergines
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 50 gram witte kaas
Kruidige couscous schotel met asperge linten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de peterselie, de koriander en de bieslook fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Schaaf met een kaasschaaf of mandoline de asperges en de aubergine over de lengte in linten. Verkruimel de witte kaas.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit een grillpan. Bestrijk de aubergine met olijfolie en grill de plakken aan beide kanten.
  4. Breng een pan water aan de kook en kook de aspergelinten 1 minuut. Spoel vervolgens af onder koud stromend water.
  5. Meng 3 eetlepels olijfolie met het citroensap en de citroenrasp. Breng op smaak met versgemalen peper. Roer 1 eetlepel van de dressing door de aspergelinten.
  6. Meng de verse kruiden, de resterende dressing en de aspergelinten door de couscous.
  7. Verdeel de kruidige couscous salade over de borden, leg de gegrilde aubergine erop en garneer met de witte kaas.
  8. Tip: Lekker met geroosterde hazelnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 321
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 29 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 7