1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige kaaspannenkoek

Kruidige kaaspannenkoek

Kruidige kaaspannenkoek product foto
  • Ingredienten:

  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje gemalen koriander
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel gehakte peterselie of bieslook
  • 4 eetlepel melk
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olie
Bereiden
Meng 50 gram bloem, 1/2 theelepel paprikapoeder, een snuf gemalen koriander (ketoembar), zout en peper. Splits 4 eieren. Roer de eidooiers, 1 eetlepel gehakte peterselie of bieslook en 4 eetlepels melk (Melkan) door elkaar en klop dit door de bloem. Klop de eiwitten met 1 eetlepel citroensap stijf en spatel dit door het beslag. Schep 75 gram geraspte belegen kaas luchtig erdoor. Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. Schenk het beslag in de pan, dek af en bak de pannenkoek 8-10 minuten op een lage stand. Keer om, strooi er nog 25 gram geraspte kaas over en bak nog 3 minuten. Snijd de pannenkoek in 4 punten. Lekker met stroop of honing.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 12 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 285
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie