Kruidige kerstham met ananas - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige kerstham met ananas

Kruidige kerstham met ananas

Kruidige kerstham met ananas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 beenham naturel (ca. 600 gram)
  • 1 verse ananas, geschild en in plakken van 1-1,5 cm of ananasschijven uit blik
  • 75 g bruine basterdsuiker of rietsuiker
  • ca. 20 kruidnagels
  • 2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
  • mespuntje cayennepeper of paprikapoeder
Bereiden
Verwarm de ham zoals aangegeven op de verpakking. Bestrooi de plakken ananas met de suiker, leg ze naast elkaar in een pan en laat ze lichtbruin kleuren. Verwarm de ovengrill. Kerf de buitenkant van de warme ham kruislings in en steek er op de kruispunten een kruidnagel in. Bestrijk de ham met de olie en strooi er cayennepeper of paprikapoeder over. Zet de ham niet te dicht onder de hete ovengrill en laat hem goudbruin kleuren. Serveer de ham op de ananasplakken.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
35 g
vet
17 g
Kcal
365