Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige runderstoof met rode wijn, pommes duchesses en oesterzwammen

Kruidige runderstoof met rode wijn, pommes duchesses en oesterzwammen

Ingrediënten

  • 2 gele uien
  • 200 g wortel
  • 3 trostomaten
  • 1 kilo hacheevlees
  • 50 g ongezouten boter
  • 1,5 el Zwolse stoofkruiden
  • 100 ml stevige rode wijn
  • 500 ml rundvleesbouillon
  • 2 witte boterhammen
  • 2 el grove mosterd
  • 1 bosje peterselie
  • 750 g pommes duchesses
  • 300 g oesterzwammen
Kruidige runderstoof met rode wijn, pommes duchesses en oesterzwammen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 75 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in grove stukken.
  2. Snijd de uiteindes van de wortel, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1 centimeter breed.
  3. Snijd de tomaten in parten en het hacheevlees in blokjes van 2 x 2 centimeter.
  4. Verwarm een zware hapjespan met de boter op middelhoog vuur.
  5. Voeg zodra de boter begint te bruisen het hacheevlees samen met de ui en de wortel toe en bak het vlees aan alle kanten goudbruin, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met de Zwolse stoofkruiden.
  6. Blus het vlees af met de wijn en de tomaten.
  7. Voeg voldoende bouillon toe zodat het vlees net onderstaat (het kan zijn dat je overhoudt).
  8. Besmeer de boterhammen met de mosterd, leg met de mosterdkant naar beneden en doe de deksel op de pan.
  9. Draai het vuur laag en laat ten minste 45 minuten pruttelen.
  10. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  11. Hak de peterselie fijn.
  12. Verdeel de pommes duchesses over een met bakpapier bekleed bakblik en bak in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  13. Verwarm een koekenpan met olijfolie op hoog vuur.
  14. Scheur ondertussen de oesterzwammen in grove stukken.
  15. Bak de oesterzwammen op hoog vuur tot ze mooi goudbruin kleuren. Draai een oesterzwam pas om als de onderkant écht mooi goudbruin en bijna krokant is gekleurd. Alleen dan krijg je de lekkerste smaak.
  16. Voeg tijdens het bakken extra olijfolie toe. Breng de oesterzwammen op smaak met zout en peper.
  17. Draai het vuur onder het stoofvlees uit en roer goed.
  18. Serveer het stoofvlees met de pommes duchesses en de gebakken oesterzwammen. Garneer met de peterselie.