1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kwark-crème brûlée met mandarijn en rozijnen

Kwark-crème brûlée met mandarijn en rozijnen

Kwark-crème brûlée met mandarijn en rozijnen product foto
  • Ingredienten:

  • 75 g blanke rozijnen
  • 3 eetl. rum of sinaasappellikeur
  • 1 blik mandarijntjes op sap, uitgelekt
  • 450 g milde kwark of Franse magere kwark (Melkan)
  • 6-8 eetl. (licht)bruine suiker
  • 4 ovenvaste schaaltjes, ingevet
Bereiden
Wel de rozijnen in de rum of likeur. Meng ze door de mandarijntjes en schep het vruchtenmengsel in de schaaltjes. Verhit de ovengrill. Verdeel de kwark over de vruchten en strijk deze glad. Strooi de basterdsuiker erover zodat de kwark helemaal bedekt is met een suikerlaagje. Schuif de schaaltjes dicht onder de grill en laat de suiker in 2-3 minuten karameliseren. Blijf erbij en kijk of de suiker niet te donker wordt.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 51 g
  • vet
  • 1 g
  • Kcal
  • 270
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie