Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kwark-crème brûlée met mandarijn en rozijnen

Kwark-crème brûlée met mandarijn en rozijnen

Kwark-crème brûlée met mandarijn en rozijnen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 g blanke rozijnen
  • 3 eetl. rum of sinaasappellikeur
  • 1 blik mandarijntjes op sap, uitgelekt
  • 450 g milde kwark of Franse magere kwark (Melkan)
  • 6-8 eetl. (licht)bruine suiker
  • 4 ovenvaste schaaltjes, ingevet
Bereiden
Wel de rozijnen in de rum of likeur. Meng ze door de mandarijntjes en schep het vruchtenmengsel in de schaaltjes. Verhit de ovengrill. Verdeel de kwark over de vruchten en strijk deze glad. Strooi de basterdsuiker erover zodat de kwark helemaal bedekt is met een suikerlaagje. Schuif de schaaltjes dicht onder de grill en laat de suiker in 2-3 minuten karameliseren. Blijf erbij en kijk of de suiker niet te donker wordt.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
51 g
vet
1 g
Kcal
270