1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kwarkflip met abrikozen

Kwarkflip met abrikozen

Kwarkflip met abrikozen product foto
  • Ingredienten:

  • 200 g gedroogde abrikozen
  • 2 eetl. sinaasappellikeur
  • 2 eetl. water
  • 150 g chocoladebiscuits, verkruimeld
  • 450 g Franse magere kwark (Melkan)
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 4 coupes of hoge glazen
Bereiden
Wel de abrikozen in de sinaasappellikeur en het water (gebruik eventueel de magnetron: 350 Watt, 2 minuten, afgedekt). Laat de abrikozen afkoelen en halveer ze. Verdeel de helft van de koekkruimels over 4 coupes of glazen. Leg de helft van de abrikozen erop. Verdeel daarover de helft van de losgeklopte kwark. Herhaal deze laagjes en koel de desserts. Bestrooi ze voor het serveren met kaneelpoeder. Bereidingstijd ca. 15 min + 1 uur koelen
Variatie
- In plaats van chocoladebiscuits zijn bitterkoekjes of bastognekoeken ook heel lekker. - Vervang Franse magere kwark door Milde kwark (Melkan) of Vruchtenkwark perzik (Melkan).
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 59 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 390
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie