Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kwarkmuffins met warme ananassaus

Kwarkmuffins met warme ananassaus

Kwarkmuffins met warme ananassaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eieren
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • 200 gram Vruchtenkwark banaan of perzik (Melkan)
  • 75 gram suiker
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram blanke rozijnen
  • 1 pot ananasjam
  • 1 eetlepel marasquin of passievruchtenlikeur
  • papieren cakevormpjes of muffinplaat, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los. Voeg de zonnebloemolie, de kwark en de suiker toe en klop dit mengsel glad. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de rozijnen toe en spatel alles voorzichtig door elkaar. Schep 2-3 eetlepels beslag in de cakevormpjes of in de muffinplaat. Bak de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten lichtbruin. Laat ze 5 minuten in de vormpjes of plaat op het rooster afkoelen. Verwarm intussen de ananasjam zonder te koken. Meng de marasquin erdoor en presenteer deze saus bij de muffins.voor 16 stuks
Variatie
Vervang Vruchtenkwark door Vanillekwark of Milde kwark (Melkan), en marasquin door appelsap.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
37 g
vet
8 g
Kcal
240