1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lamsbout uit de oven met verse tuinkruiden

Lamsbout uit de oven met verse tuinkruiden

Lamsbout uit de oven met verse tuinkruiden product foto
  • Ingredienten:

  • lamsbout van ca. 1,2 kg
  • 125 g boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. gehakte verse peterselie(zee)zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. bloem
  • 1/2 eetl. gehakte verse tijm
  • 200 ml rode of witte wijn
  • 100 ml vleesbouillon
  • 1 theel. gehakte verse munt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de lamsbout in een braadslede. Meng 100 g boter met knoflook, peterselie, zout en peper. Verdeel deze kruidenboter over het vlees. Meng bloem en tijm en strooi dit mengsel over de boter op het vlees. Zet de lamsbout 25 minuten in het midden van de oven. Verwarm de wijn met de bouillon. Giet dit over het vlees en braad het vlees nog 25 minuten in de oven. Haal daarna de lamsbout uit de braadslede en laat deze onder aluminiumfolie 5-10 minuten rusten. Zeef het braadvocht boven een steelpan en kook het vocht 8-10 minuten in. Voeg daarna van de warmtebron af de munt en klontjes boter al kloppend bij de saus. Maak op smaak met zout en peper. Serveer de lamsbout in plakken gesneden met de saus.
Variatie
Vervang lamsbout door varkensfricandeau.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 58 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 58 g
  • Kcal
  • 800
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie