Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lamskoteletjes met pangrattato

Lamskoteletjes met pangrattato

Lamskoteletjes met pangrattato product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Maal 3 witte boterhammen zonder korst met 1 bosje peterselie en 2 teentjes knoflook in een keukenmachine fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin het broodmengsel in een paar minuten krokant. Schep de pangrattato over in een kom en laat afkoelen. Bak lamskoteletjes of -worstjes in een ingevette grillpan in een paar minuten om en om gaar. Serveer ze op een bordje met wat pangrattato erop.
Variatie
Pangrattato betekent in het Italiaans niets anders dan ‘paneermeel’, maar het klinkt meteen veel romantischer. Je kunt er volop mee variëren. Maak bijvoorbeeld eens pangrattato van brood, ansjovis, olie, knoflook en geraspte citroenschil of van brood, limoen en peterselie. Ook heel lekker: een mengsel van brood, peterselie, zongedroogde tomaat en pijnboompitten.