In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lamskoteletjes met rozemarijn op aardappel-bosuipuree

Lamskoteletjes met rozemarijn op aardappel-bosuipuree

Lamskoteletjes met rozemarijn op aardappel-bosuipuree product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 gram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 8 lamskoteletjes
  • 4 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte verse tijm
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 8 takjes rozemarijn
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels kook- of koffieroom
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringen
  • keukenpapier
Bereiden
Kook de aardappels met zout circa 20 minuten. Dep de lamskoteletjes droog met keukenpapier. Meng de olie met de tijm, knoflook en mosterd en bestrijk het vlees ermee. Steek een takje rozemarijn door ieder koteletje. Giet de aardappels af. Pureer ze met de boter en kookroom en breng op smaak met zout en peper. Schep de bosui erdoor en houd de puree warm. Verhit een grillpan en rooster de lamskoteletjes 2-3 minuten per kant. Serveer het vlees op de puree. Lekker met tuinbonen.
Variatie
• Voeg aan de mosterd 1 theelepel honing toe. • Vervang de rozemarijn door 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
33 g
vet
50 g
Kcal
725