1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lasagne met gerookte zalm en visfilet

Lasagne met gerookte zalm en visfilet

Lasagne met gerookte zalm en visfilet product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • paar draadjes saffraan
  • 150 milliliter droge witte wijn
  • 2 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 100 gram mascarpone
  • 16 lasagnevellen
  • 200 gram gerookte zalm (Vismarine)
  • 400 gram visfilet (Vismarine), in repen
  • 1 ei losgeklopt
  • sap en rasp van 1/2 citroen
Voorbereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Laat de saffraan weken in de wijn. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe aan de uien en fruit nog 1 minuut. Blus af met de wijn met saffraan en voeg de tomatenblokjes toe. Laat de saus op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Roer er een paar eetlepels mascarpone doorheen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een ovenschaal met een lepeltje saus en leg hier 4 lasagnevellen op. Schep er een paar lepels saus op en beleg met de gerookte zalm. Herhaal dit 2 keer met pastavellen, saus en repen visfilet en eindig met een laag pastavellen. Roer de overige mascarpone los met het ei, citroensap en -rasp. Giet dit over de pastavellen en bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en bruin in de oven.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 41 g
  • koolhydraten
  • 58 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 645
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie