Lasagne met peer en gorgonzolasaus - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lasagne met peer en gorgonzolasaus

Lasagne met peer en gorgonzolasaus

Lasagne met peer en gorgonzolasaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 12 lasagnebladen
  • 50 g roomboter (Melkan)
  • 4 handperen, geschild en in plakjes
  • 150 ml melk (Melkan)
  • 100 ml kookroom of crème fraîche (Melkan)
  • 200 g gorgonzola
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Kook de lasagnebladen 3 minuten voor. Schep ze uit de pan en leg ze naast elkaar op een schone doek. Verhit de boter en bak de plakjes peer totdat ze lichtbruin zijn. Verwarm de melk en kookroom en smelt hierin al roerend de gorgonzola.
Bereiden
Giet een laagje saus op 4 warme borden. Leg daar een lasagneblaadje op en daarop plakjes peer. Giet er wat gorgonzolasaus over en herhaal dit nog 2 keer. Maal er ten slotte peper over.
Variatie
- Bestrooi het gerecht eens met geroosterde geschaafde amandelen of gehakte walnoten.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
51 g
vet
35 g
Kcal
580