Lasagne met pompoen en geitenkaas - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lasagne met pompoen en geitenkaas

Lasagne met pompoen en geitenkaas

Lasagne met pompoen en geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teenjes knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel verse tijmblaadje
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 600 gram pompoen geschild en in dunne plakken
  • 1 zakje mix voor bechamelsaus
  • 500 milliliter melk
  • 1 pak lasagnebladen
  • 200 gram zachte geitenkaas verkruimeld
  • 20 gram pijnboompitten
  • ovenschaal ingevet
Voorbereiden
Verhit 3 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak nog 1 minuut. Roer de tomatenpuree erdoor en fruit even mee. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Laat de saus op een lage stand circa 15 minuten pruttelen. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Leg de plakken pompoen op een bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met wat olie. Bestrooi met zout en versgemalen peper en rooster de pompoen hoog in de oven in circa 15 minuten gaar en bruin. Neem uit de oven en laat staan tot later gebruik. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een deel van de tomatensaus. Bedek met lasagnebladen en vervolg met een paar lepels saus en 1/3 van de pompoen. Bestrooi met wat geitenkaas en maak nog 2 van deze lagen. Eindig met een laag lasagnebladen en bedek met de bechamelsaus. Bestrooi met de overige geitenkaas en de pijnboompitten. Bak de lasagne in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en bruin. Neem uit de oven en wacht even met aansnijden, zodat de lasagne wat steviger kan worden.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
68 g
vet
31 g
Kcal
650