1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lasagne met ragout van gehakt en champignons

Lasagne met ragout van gehakt en champignons

Lasagne met ragout van gehakt en champignons product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram half-om-half gehakt
  • 100 gram pancetta of bacon fijngesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 250 gram champignons fijngesneden
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 3 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 eetlepel bloem
  • 250 milliliter warme vleesbouillon (van tablet)
  • 16 lasagnevellen
  • 2 bolletje mozzarella in dunne plakken
  • 20 gram pijnboompitten
Voorbereiden
Bak het gehakt en de pancetta gelijktijdig in een droge koekenpan rul en bruin. Voeg de ui toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg de champignons, rozemarijn en knoflook toe en bak op middelhoge stand tot de champignons wat geslonken zijn. Strooi de bloem erover en roer dit even om. Giet de bouillon er al roerend bij en laat de ragout aan de kook komen. Laat op lage stand 5 minuten pruttelen en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat afkoelen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een rechthoekige ovenschaal of 4 ovenschaaltjes met een lepeltje ragout en leg hier 4 lasagnevellen op. Maak 3 lagen van de vulling en eindig met de laatste pastavellen. Bekleed de pastavellen met de plakjes mozzarella en bestrooi met een snufje rozemarijn, de pijnboompitten en wat gemalen (witte) peper. Bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 47 g
  • koolhydraten
  • 61 g
  • vet
  • 46 g
  • Kcal
  • 850
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie